Spilleregler håndball

Postet av Landsturneringen den 19. Jul 2018

Det vises til NHFs "Regler i kamper for utviklingshemmede", med følgende presiseringer og tillegg for Landsturneringen: https://www.handball.no/region... 

Hvert lag spiller minimum 3 kamper i turneringen. Premiering til puljevinner – ingen sluttspill. 
Resultat og vinner publiseres.

NHFs reglement for Tilrettelagt Håndball (TH) benyttes.

I håndball inviteres det til spill i følgende klasser:

 

A Jentelag                           A: Rene jentelag, gode håndballferdigheter
                                              

B Guttelag                           B: Rene guttelag, gode håndballferdigheter
                                              

C Mix-lag                             C1: Meget gode håndballferdigheter
                                          C2: Gode håndballferdigheter
                                          C3: Mindre gode håndballferdigheter
                                          D1: Kortbane 5èr - for barn/ungdom 12-18 år.
                                          D2: Kortbane 5èr - for voksne med utfordringer i forhold til forflytningsevne

 

PÅMELDING I RIKTIG KLASSE OG PULJE

Det er lagleder/treners ansvar at laget meldes på i riktig klasse. Før puljeinndeling og kampoppsett i Landsturneringen, har NHF sentralt, m/ressursgruppen ansvar for å kontrollere at lagene er påmeldt i riktig klasse. Eventuelle feil som blir oppdaget, vil ikke bli endret før dette er tatt opp med det enkelte lags ledere.

 
 

BESKRIVELSE AV KLASSENE OG SPILLERNES FERDIGHETER PÅ DET ENKELTE LAG:

Følgende beskrivelser er laget for å hjelpe trenere/ledere med å velge mest mulig riktig pulje for sitt lag. For noen kan dette være vanskelig da en har spillere med svært ulike ferdigheter. Da må en vurdere helheten for laget og også ta med spill i regionserie i vurderingen.

 

A JENTELAG Klasse for de best fungerende lagene med kun jentespillere. Spillerne har relativt god teknikk og spilleforståelse. De har relativt god fysikk. Spillerne kan samspille godt med medspillere og tilpasser spillet underveis i kamp. Spillerne kan drible, sentre, skyte og takle. Samhandler og kommuniserer godt med medspillere. Målvaktene har god oversikt og bidrar til å heve laget og redde vanskelige skudd.

B GUTTELAG Som i klassen over, men her er det lag kun for guttespillere.

C1 MIX – GODE HÅNDBALLFERDIGHETER Klasse for de best fungerende mix-lagene. Spillerne har god teknikk og spilleforståelse. De har relativt god fysikk. Spillerne kan samspille godt med medspillere. Spillerne kan drible, sentre, skyte og takle. Samhandler og kommuniserer godt med medspillere. Målvaktene har god oversikt og bidrar til å heve laget og redde vanskelige skudd.

C2 MIX – MIDDELS HÅNDBALLFERDIGHETER Spillerne har bra teknikk og spillforståelse, men valg og utførelse påvirkes sterkt av medspillernes ferdigheter. Fysikk og motorikk er noe redusert. Mange av spillerne har noe spillforståelse og kan tilpasse seg spillet underveis. Samhandler og kommuniserer i noen grad med medspillerne. Målvakt har noe oversikt over spillet. Igangsetter spillet med noe redusert presisjon. God evne til å redde skudd på mål, men redusert rekkevidde.

C3 MIX – MINDRE GODE HÅNDBALLFERDIGHETER Spillerne har noe teknikk og spillforståelse, men valg og utførelse påvirkes i betydelig grad av medspillere og veiledning. Fysikk og motorikk er redusert. Mestrer i noen grad samspill med medspillere, men trenger tid for å orientere seg på banen. Spillerne bruker i liten grad taktikk i spillet og har i liten grad oversikt over spillet. Samhandler og kommuniserer noe med medspillere. Målvakten har begrenset oversikt over spillet og igangsetter spillet med redusert presisjon.

D1 MIX – KORTBANEHÅNDBALL FOR BARN/UNGDOM Kortbane håndball er et tilbud for barn og ungdom i alderen 12 – 18 år. Det er 5 spillere på hvert lag til enhver tid. Målvakt kan aktivt delta i fremoverspillet.

Det brukes myk ball eller miniball.

D2 MIX – KORTBANEHÅNDBALL VOKSNE

Dette er et tilbud til lag for voksne som har utfordringer i forhold til bevegelse og forflytning på banen.


I mix klassene 1-3, skal det være 3 utespillere av hvert kjønn på banen til enhver tid. Målvakt er fritt. Dersom dette absolutt ikke lar seg gjennomføre, grunnet skader eller at laget av andre grunner har blitt færre enn tre av hvert kjønn underveis i turneringen, kan laget søke om dispensasjon for videre spill. Lagene som møtes i kamp, bør fortrinnsvis ha samme antall av ulike kjønn på banen til enhver tid. I kamper med ujevne lag stilles det krav til Fair Play fra både spillere, lagledere, trenere og dommere.

 

 

LEDSAGERE
 Av og til er det behov for å ha ekstra personlig støtte på banen for enkeltspillere. Ledsagers rolle er å bidra til økt involvering for spillere med svake håndballferdigheter. Ledsager skal ikke øke tempo i kampen eller være dominerende på banen. De skal markeres med vest, slik at de er godt synlig og «godkjent» som personlig støtte. Ledsager skal meldes inn og godkjennes av arrangør.

 SPILL FOR FLERE LAG

 Spillere kan delta på flere lag innen egen klubb, når spesielle årsaker tilsier dette. For eksempel ved for få spillere, mange skader etc. I Landsturneringen er det arrangør og den oppnevnte jury som avklarer dette spørsmålet.

 

 DISPENSASJON

 Det stiller krav til Fair Play fra lagledere, trenere og dommere. Dispensasjoner avgjøres av arrangør og jury. Om det er forhold i laget som gjør at det er avvik i forhold til oppsatte regler, kan laget søke om dispensasjon. Dette må gjøres både til egen region og til arrangør av Landsturneringen, før påmelding. Dersom det skjer endringer i laget underveis i turneringen og som påvirker reglementet, skal arrangør og oppnevnt jury avklare en eventuell dispensasjon.




Spilleregler fotball

Postet av Landsturneringen den 19. Jul 2018

Landsturneringen spilles etter NFFs reglement "Spilleregler og retningslinjer for spill på små baner" (se presisering under konkurranseregler). 

Link til NFFs reglement: https://www.fotball.no/lov-og-... 

KLASSEINNDELING 7er: A, B, C 5er: B, C, D, E 3er: D, E

A - Meget gode fotballferdigheter
B - Gode fotballferdigheter  
C - Middels fotballferdigheter
D - Mindre gode fotballferdigheter
E - Svake fotballferdigheter
F - Spillere under 15 år

LEDSAGERE 

Ledsagere kan kun benyttes i klassene D og E. Ledsagers rolle er å bidra til økt involvering for spillere med svakt ferdighetsnivå. Ledsager skal ikke øke tempo i kampen eller være dominerende på banen.  

SPILL FOR FLERE LAG 

Spillere kan delta på flere lag innen egen klubb, når særskilte grunner tilsier det (lite spillere, skader etc). Eventuelle dispensasjoner behandles av juryen. 

KONKURRANSEREGLER 

Turneringen spilles etter NFFs Spilleregler og retningslinjer for spill på små baner`. For treer og femmer fotball benyttes spillereglene for barnefotball (6-12 år), og for syverfotball benyttes spillereglene for ungdom (13-16 år). Spillereglene finnes i ”Min fotball”-appen og på fotball.no under ”Regler og retningslinjer”

JURY 

Det oppnevnes en egen jury bestående av 3 personer. Denne vil behandle eventuelle protester og tvilstilfeller som måtte oppstå.

KAMPREGLEMENT 

* Det laget som står først oppført i kampprogrammet er hjemmelag og starter med ballen
* Banehalvdeler anvises av dommer
* Ved draktlikhet skal bortelaget bytte drakter eller benytte vester som bedre skiller lagene
* Spilletid er 2x12 min, med 2 min pause mellom omgangene. Lagene bytter ikke banehalvdel 
* Alle lag må stille ferdig skiftet ved spillebanen, minimum 10 minutter før kampstart
* Vinner av en kamp tildeles 3 poeng, taper 0 poeng. Ved uavgjort resultat gis 1 poeng til hvert lag
* Lag som ikke møter til kamp, uten gyldig grunn (avgjøres av jury) taper kampen. Her vil motstander tildeles 2 poeng og kampresultat settes til 0-0
* Det tillates ikke bruk av gressko

KÅRING AV PULJEVINNER 

I puljer med fem lag kåres laget med flest poeng til puljevinner. I puljer med fire lag, spilles det en plasseringskamp for å kåre puljevinner. I puljer med tre lag spilles det dobbel serien. Laget med flest poeng kåres til puljevinner.

REKKEFØLGE

  1. Poeng i innbyrdes kamper.
  2. Målforskjell (differansen mellom scorede og innslupne mål) i innbyrdes kamper.
  3. Flest scorede mål i innbyrdes kamper.
  4. Målforskjell i samtlige kamper.
  5. Flest scorede mål i samtlige kamper


Landsturneringen + Hyssingen = sant

Postet av Landsturneringen den 18. Jul 2018

Landsturneringen i Bergen samarbeider tett med Hyssingen Produksjonsskole.

Skolen bidrar med alle sine fire linjer; Design og håndverkslinjen, Kulturverkstedet, Mat- og restaurantfag og Bygg- og anlegg. 

Design og håndverklinja har allerede laget invitasjonen som ble sendt ut til lagene, og er godt i gang med programblad, skilting og elementer til scene m.m.

Denne banneren som møter deltakerne når de ankommer kamparenaen er ett av mange elementer som Hyssingen har bidratt med.


Kulturverkstedet har laget velkomstfilmen som ble vist under banketten på Jessheim. De har videre laget en turneringslåt, og skal blant annet bidra på åpningsseremoni, seminaret og til premieutdeling. Link til videoen:


Mat- og restaurantfag linjen skal lage og selge mat under selve turneringen.

Bygg- og anlegg skal lage rullestolrampe for fri tilkomst for alle på kamparenaen.


Om Hyssingen Produksjonsskole 

Det grunnleggende idé- og verdigrunnlaget til produksjonsskolen er å skape et praktisk læringsgrunnlag, som kan gi ungdom lyst, mulighet og kompetanse til å gjennomføre en videregående utdanning eller klare seg på arbeidsmarkedet.  

Målgruppen til Hyssingen produksjonsskole er ungdom mellom 16 og 21 år som har sluttet eller ikke har påbegynt videregående opplæring i Hordaland. Ungdommen kan være på Hyssingen i inntil ett år, og all innsøking er via OT/PPT.

Hyssingen har tre ulike verksteder med en reell produksjon, som leverer varer og tjenester til eksterne kunder. På produksjonsskolen vil en få arbeidslivsdanning gjennom å styrke faglig utdanning, personlige egenskaper og sosial kompetanse. Det er produksjonen sin nødvendighet, arbeidsfellesskapet og mestring av prosessen som er skolens redskaper og som danner grunnlag for pedagogikken. 

Produksjonsskolen er et tilbud til de som trenger å finne retning og utnytte sitt eget potensiale i et inkluderende miljø. Oppholdet på Hyssingen legges til rette etter den enkelte sine behov og fremtidsplaner.

Løfter arrangementet

Samarbeidet mellom Landsturneringen og Hyssingen er med på å løfte arrangementet i Bergen. Elevene er nytenkende og inspirerer arrangementskomitéen, som gleder seg stort til høsten store idrettsbegivenhet i byen mellom de syv fjell!