Landsturneringen 2023 - nok en suksess!

Postet av Landsturneringen den 12. Sep 2023

Hele 1000 spillere inntok Lillehammer for den 32. Landsturneringen i helgen.

Dette året var det NHF Region Innlandet og NFF Indre Østland som fikk æren av å være vertskap for turneringen, og samlet hele 1700 deltakere til en feiring av mangfold og idrettsglede i Lillehammer.


MHI fra Mandal i paraden fredag kveld. Foto: Benedicte Watne Olsen, NHF


1000 spillere fordelt på 113 lag fra 67 klubber var i aksjon i Håkons Hall og på Stampesletta, og skal vi tro arrangør August Eie-Stangeland ble arrangementet en suksess!


August Eie-Stangeland, Arrangementsansvarlig NHF Region Innlandet. Foto: Benedicte Watne Olsen, NHF


- Landsturneringen har gått veldig bra! Alt har gått på skinner, så jeg er veldig fornøyd med arrangementet. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, og når deltakerne er fornøyde er vi fornøyde.


Ulrik Christoffer Børresen (NFF) og Benedicte Fjeldberg (NHF) var til stede på Lillehammer,

 

- Dette var helgen for ekte og oppriktig idrettsglede. Her er følelsene utenfor kroppen, og stemningen helt topp, sier Benedicte Fjeldberg, inkluderingsansvarlig i NHF. 

- Landsturneringen viser hvilken samlende og inkluderende kraft fotballen og håndballen kan være. På banen er alle like og det er plass til alle. Dette arrangementet gir alle oss vanvittig mye energi og glede, sier Ulrik Christoffer Børresen, Fagansvarlig leder- og aktivitetsutvikling i NFF.

Parade, lapskaus og musikk

Helgen ble innledet med parade og offisiell åpning på Sportsplassen i Lillehammer fredag ettermiddag. Turneringens hovedsponsor REMA 1000 kom med sin food truck og serverte lapskaus til de frammøtte, før åpningsseremonien ble avholdt med taler og musikkinnslag av Sing Song Singers.


Vidar Riseth fra REMA 1000 var entusiastisk over å se alle de oppmøtte på paraden. Foto: Benedicte Watne Olsen, NHF


Lørdag morgen gikk turneringen i gang for fult med kamper fra morgen til kveld, før dagen ble avsluttet med bankett i Håkons Hall. Søndag var det dags for turneringens siste kamper, hvor alle lagene fikk utdelt medalje etter sin siste kamp.


Foto: Daniel Nordby, Lillehammer Olympiapark.
 Foto: Daniel Nordby, Lillehammer Olympiapark.

 

Spillere, trenere og dommere var fulle av lovord om turneringen, og trekker spesielt frem idrettens visjon, idrettsglede, som høydepunktet med helgen. Det er tydelig at denne helgen er årets høydepunkt for samtlige deltakere.


Kåre Geir Lio drar i gang allsang med "Kanskje kommer Kongen". Foto: Benedicte Watne Olsen, NHF

 

Håndballpresident Kåre Geir Lio var selv vitne til den storslåtte turneringen, og beskrev den med følgende ord: «fantastisk, rørende og skrekkelig moro!». Denne beskrivelsen vil nok bli like aktuell når Bodø overtar stafettpinnen i 2024. Da arrangert av NHF Region Nord og NFF Nordland.


Håndballpresident Kåre Geir Lio sammen med spillerne fra Sandnes. Foto: Benedicte Watne Olsen, NHF

 

Både tidligere og kommende deltakere kan allerede nå se fram til en uforglemmelig helg i Bodø, hvor håndball og fotball for 33. gang skal samles i god harmoni med fokus på fellesskap og glede.
Info om bankett lørdag 09.09

Postet av Landsturneringen den 7. Sep 2023

Banketten foregår i Håkons Hall lørdag 19-23.

Bordkart for banketten:

Bordkart Håkons Hall.pdf

Det vil være verter til stede som hjelper dere med å finne bordet deres.

Vi åpner dørene til banketten kl19.00, og starter opp programmet når lagene har kommet seg på plass. Alle deltakere får 1stk mineralvann under banketten. Denne må deltakerne selv ta med seg på vei inn til banketten. Vi setter opp bord med mineralvann ved inngangen.

Alle lag som har spillere med matallergi vil få en "allergilapp" som vises til servitøren ved servering av mat. ENDRING! HOTELLVERTENE VIL DELE UT ALLERGILAPPER TIL DE SOM TRENGER DETTE. Lagene som bor på hoteller uten hotellvert (Sportellet, Nermo, Honne og Hammer) må ta kontakt med håndballsekretariatet lørdag. Ta derfor vare på lappene, og ta dem med på banketten lørdag kveld! Lappene gjelder kun for banketten, for å kunne gjennomføre serveringen lettere. Lagene som ikke bor på hotell henter lagspakkene sine i håndballsekretariatet på lørdagen.

Lagene som bor på følgende hotell får ikke allergilappene sine på hotellet:

Scandic Hafjell, Hafjell Hotell, Hunderfossen, Nermo, Honne, Vertshuset, Stasjonen, Sportellet, Hammer.

Disse lagene må ta kontakt med håndballsekretariatet på lørdag for å få sine lapper.

Menyen er som følger:

Hovedrett: Grillet kyllingbryst servert med ovnsbakte rotgrønnsaker og sopp, mandelpotetmos og timiansjy

Dessert: Prinsessepudding med rødsaus og friske bær

Det vil være mulighet til å kjøpe mer drikke dersom noen skulle ønske dette.

Programmet på banketten varer til ca. kl21 – deretter blir det disco/dans frem til bankettslutt kl23.

De første bussene vil begynne å gå kl22, og siste buss går kl23.30.
Marsjrekkefølge for paraden fredag 08.09

Postet av Landsturneringen den 7. Sep 2023

Oppmøtested for paraden er Wieses gate, mellom Lillehammer Bibliotek og Lillehammer kino.

Landsturneringen starter med en parade gjennom Lillehammer sentrum og til Sportsplassen. Paraden starter kl1730, men alle lag må møte opp i god tid før dette – gjerne kl17. Paraden er ca. 900m lang. På Sportsplassen blir det servert et lett måltid fra REMA 1000-traileren, og vi får den offisielle åpningsseremonien fra scenen. Her blir det noen taler samt musikk fra Sing Song Singers. Åpningsseremonien er ferdig ca. kl19, og etter dette vil det gå transport tilbake til hotellene.


Her er marsjrekkefølge for paraden:

Marsjrekkefølge paraden 2023.pdf