Landsturneringen 2023 - nok en suksess!

Postet av Landsturneringen den 12. Sep 2023

Hele 1000 spillere inntok Lillehammer for den 32. Landsturneringen i helgen.

Dette året var det NHF Region Innlandet og NFF Indre Østland som fikk æren av å være vertskap for turneringen, og samlet hele 1700 deltakere til en feiring av mangfold og idrettsglede i Lillehammer.


MHI fra Mandal i paraden fredag kveld. Foto: Benedicte Watne Olsen, NHF


1000 spillere fordelt på 113 lag fra 67 klubber var i aksjon i Håkons Hall og på Stampesletta, og skal vi tro arrangør August Eie-Stangeland ble arrangementet en suksess!


August Eie-Stangeland, Arrangementsansvarlig NHF Region Innlandet. Foto: Benedicte Watne Olsen, NHF


- Landsturneringen har gått veldig bra! Alt har gått på skinner, så jeg er veldig fornøyd med arrangementet. Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger, og når deltakerne er fornøyde er vi fornøyde.


Ulrik Christoffer Børresen (NFF) og Benedicte Fjeldberg (NHF) var til stede på Lillehammer,

 

- Dette var helgen for ekte og oppriktig idrettsglede. Her er følelsene utenfor kroppen, og stemningen helt topp, sier Benedicte Fjeldberg, inkluderingsansvarlig i NHF. 

- Landsturneringen viser hvilken samlende og inkluderende kraft fotballen og håndballen kan være. På banen er alle like og det er plass til alle. Dette arrangementet gir alle oss vanvittig mye energi og glede, sier Ulrik Christoffer Børresen, Fagansvarlig leder- og aktivitetsutvikling i NFF.

Parade, lapskaus og musikk

Helgen ble innledet med parade og offisiell åpning på Sportsplassen i Lillehammer fredag ettermiddag. Turneringens hovedsponsor REMA 1000 kom med sin food truck og serverte lapskaus til de frammøtte, før åpningsseremonien ble avholdt med taler og musikkinnslag av Sing Song Singers.


Vidar Riseth fra REMA 1000 var entusiastisk over å se alle de oppmøtte på paraden. Foto: Benedicte Watne Olsen, NHF


Lørdag morgen gikk turneringen i gang for fult med kamper fra morgen til kveld, før dagen ble avsluttet med bankett i Håkons Hall. Søndag var det dags for turneringens siste kamper, hvor alle lagene fikk utdelt medalje etter sin siste kamp.


Foto: Daniel Nordby, Lillehammer Olympiapark.
 Foto: Daniel Nordby, Lillehammer Olympiapark.

 

Spillere, trenere og dommere var fulle av lovord om turneringen, og trekker spesielt frem idrettens visjon, idrettsglede, som høydepunktet med helgen. Det er tydelig at denne helgen er årets høydepunkt for samtlige deltakere.


Kåre Geir Lio drar i gang allsang med "Kanskje kommer Kongen". Foto: Benedicte Watne Olsen, NHF

 

Håndballpresident Kåre Geir Lio var selv vitne til den storslåtte turneringen, og beskrev den med følgende ord: «fantastisk, rørende og skrekkelig moro!». Denne beskrivelsen vil nok bli like aktuell når Bodø overtar stafettpinnen i 2024. Da arrangert av NHF Region Nord og NFF Nordland.


Håndballpresident Kåre Geir Lio sammen med spillerne fra Sandnes. Foto: Benedicte Watne Olsen, NHF

 

Både tidligere og kommende deltakere kan allerede nå se fram til en uforglemmelig helg i Bodø, hvor håndball og fotball for 33. gang skal samles i god harmoni med fokus på fellesskap og glede.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.