Landsturneringen feirer 30 år!

Postet av Landsturneringen den 20. Aug 2019

I år er det 30 år siden Landsturneringen i håndball og fotball for utviklingshemmede så dagens lys i Saltdal kommune. På denne turneringen deltok 370 utøvere og ledere fordelt på 21 klubber fra hele landet. Selv om mye er forandret ved Landsturneringen siden den gangen så er mye også likt, og i 1990 uttalte ordfører i Saltdal at deltakerne på turneringen i hele 3 dager til ende bidro med livsglede og innsatsvilje.

På turneringen i 1990 ble alle kampene spilt utendørs på asfalt for håndball, og på gressbane for fotball. VIVIL ble vinnere i håndballklassen i denne turneringen, men vi har ikke greid å finne frem til hvem som vant i fotball - om noen sitter på denne informasjonen så ta gjerne kontakt med oss.

Her kan dere et innslag som Norge Rundt lagde fra Landsturneringen 1990 i Saltdal: 


Flere av lagene som deltok i 1990 deltar også i årets turnering, og noen av spilleren er fortsatt med. En av disse er Marianne Egge fra Byåsen. Hun har deltatt i hver eneste turnering siden oppstarten og gleder seg stort til årets Landsturnering og 30-års jubileet på Stjørdal. 

Om det er flere spillere som deltar på årets turnering, og som har deltatt i alle turneringene siden oppstarten, så vil vi gjerne høre om det. Send oss en e-post på landsturneringen@outlook.comKommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.